
Transavia heeft haar nieuwe Airbus A321neo vrijdag voor het eerst ingezet voor de vlucht op en neer naar Pisa. Na terugkomst uit Pisa vliegt de Airbus op zijn eerste werkdag ook nog op en neer naar Ljubljana en Bari.
Ter gelegenheid van de eerste commerciële vlucht met de Airbus, die de koerswijziging bij Transavia markeert, opende CEO Marcel de Nooijer vrijdagochtend met een slag op de gong de beursdag bij beursuitbater Euronext op Beursplein 5.
Transavia is onderdeel van het in Amsterdam en Parijs genoteerde moederbedrijf van Transavia, Air France-KLM.
Deze eerste vluchten markeren een nieuwe fase in de belofte van Transavia om schoner, stiller en zuiniger te vliegen, zegt de maatschappij.
De passagiers op de Airbus werden vrijdag getrakteerd op wat lekkers. De Nooijer verrichtte samen met directeur Martijn Limburg van afhandelaar Viggo vrijdag in alle vroegte de feestelijke ingebruikname van het toestel voor de vlucht naar Pisa.
De Airbus A321neo werd twee weken geleden op Schiphol verwelkomd. Het toestel verbruikt zeker 15 procent minder brandstof en stoot daarmee dus ook aanzienlijk minder CO2 uit in vergelijking met de oudere generatie vliegtuigen. Daarnaast verkleint het toestel de zogeheten noise footprint tot 50 procent. Dit betekent concreet een duidelijk verschil van geluidsbelasting bij zowel take-off als bij de nadering.
Transavia belooft passagiers een ontspannen en comfortabele reis aan boord van dit moderne vliegtuig. ‘In het nieuwe toestel is ruimte voor bijna een kwart meer passagiers. Dat zorgt ervoor dat we meer mensen met minder hinder naar mooie bestemmingen kunnen brengen’, zegt De Nooijer.
‘De introductie van de Airbus A321neo markeert een nieuw hoofdstuk in de geschiedenis van Transavia. We zijn er trots op dat we onze passagiers een nog betere reiservaring kunnen bieden, terwijl we tegelijkertijd onze inspanningen voor duurzaamheid fors opschroeven en bijdragen aan minder hinder voor de omgeving.’
Nog voor de zomer ontvangt Transavia de volgende vijf toestellen van het nieuwe type. De totale vlootvervanging duurt ongeveer zeven jaar. (Foto Transavia).
Foto: Transavia-topman Marcel de Nooijer en directeur Martijn Limburg van afhandelaar Viggo.