
Voor het zomerseizoen van 2022 is een vliegtuig van Transavia uitgevoerd in de look & feel van Sunweb. Het nieuwe ontwerp en de nieuwe naam van het vliegtuig werden woensdagavond onthuld in de hangar van Transavia.
Daarnaast hebben Transavia en Sunweb Group een duurzaamheidsbudget vrijgemaakt. Transavia is dit jaar al gestart met het bijmengen van 1 procent sustainable aviation fuel (SAF) op alle uitgaande vluchten.
Sunweb Group en Transavia hebben samen besloten dat het duurzaamheidsbudget wordt gebruikt voor bijmenging van SAF op vliegtuigen die Sunweb inhuurt bij Transavia.
‘Hiermee is de jarenlange samenwerking tussen de twee bedrijven wederom op een prachtige manier bezegeld’, zeggen de bedrijven in een verklaring.
Het toestel wordt deze zomer volledig ingezet voor vluchten van Sunweb en krijgt de naam ‘Henk Vos’.
Henk Vos is de degene die jarenlang intensief met Sunweb heeft samengewerkt om het bestemmingennetwerk dat dit toestel vliegt te realiseren. En ook om het concept van het bestickeren van een vliegtuig in Sunweb-huisstijl bij Transavia te realiseren.
Vos is net met pensioen en heeft ruim 45 jaar bij Transavia gewerkt. Deze naamgeving is volgens beide bedrijven ‘een kroon op zijn prachtige carrière en het Transavia-partnership met Sunweb’.
‘We zetten stevig in op het verduurzamen van het vliegen met onder andere de aanschaf van nieuwe duurzamere vliegtuigen’, zegt Marcel de Nooijer, CEO van Transavia.
Daarnaast zijn wij ervan overtuigd dat we door samenwerking met de reissector het grootste effect bereiken. Sunweb is de eerste partner met wie we concrete stappen zetten richting de verdere verduurzaming.’
Mattijs ten Brink, CEO van Sunweb, vult aan: ‘Naast het ontwikkelen van alternatieven waarmee we onze klanten willen verleiden een duurzamere vakantie te boeken, werken we ook samen met onze partners aan initiatieven die bijdragen aan een duurzamere toekomst.’
SAF is het meest duurzame brandstofalternatief: het stoot ten minste 75 procent minder CO2 uit dan fossiele kerosine. Sinds januari 2022 gebruikt Transavia 1 procent SAF van de brandstof op iedere vertrekkende Transavia-vlucht vanuit Nederland en Brussel.
Er is gestart met 1 procent omdat dit het meest realistisch is vanwege de beperkte beschikbaarheid en hoge kosten. Het plan is om elk jaar meer SAF te gebruiken. Vanaf 2025 wordt het verplicht om SAF bij te mengen. Transavia loopt hierop vooruit.
Foto (vlnr): Marcel de Nooijer (links), Mattijs ten Brink en Henk Vos (midden) geflankeerd door medewerksters van Transavia en Sunweb.